Design by Reclamestudio 1vision, Rijssen

Wat is DHT, en wat doet dit met uw haar ?


DHT - Dihydrotestosteron is een mannelijk hormoon welke door de medische wetenschappers verantwoordelijk wordt gehouden voor haaruitval bij volwassen mannen en vrouwen.

Deze medische wetenschappers hebben bij mannen met kaalheid grote hoeveelheden DHT aangetroffen in de hoofdhuid. Door deze verhoogde aanwezigheid van DHT wordt de normale cyclus van haaruitval verstoord en zal haaruitval in ernstige vorm toenemen.

DHT wordt gevormd door het hormoon testosteron onder aansturing van een complex chemisch proces waarin het type I en II 5-alpha reductase enzym de hoofdrol speelt. Het type I enzym in het bijzonder is prominent aanwezig in de hoofdhuid en de talgklieren.

 Bij verhoogde haaruitval is geconstateerd dat er een verhoogde productie is van het talgvet. De verhoogde productie van talgvet gaat samen met een vermeerde vorming van het 5-alpha reductase enzym. Deze combinatie geeft vaak een verstopping c.q. slechte afvoer waardoor de haarwortel en hoofdhuid ernstig kan beschadigen.

Lees verder: 'Wat is het Type II Alpha 5 reductase?'

DHT is een hormoon dat haaruitval kan veroorzaken waardoor kaalheid kan ontstaan. MiN Menz shampoo's, conditioners of stylingproducten kunnen voor u de oplossing zijn om haaruitval te stoppen of kaalheid te voorkomen.